Het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland is gestart met de bouw van 18 woningen in Hardegarijp. De huizen worden aardgasloos gebouwd en functioneren daarom volledig op elektriciteit. Ook worden zonnepanelen geplaatst. De totale investering bedraagt ruim 3 miljoen euro en voor de zomervakantie worden de eerste woningen opgeleverd.

Open keuken en ruime badkamer

In de nieuwbouwwijk in de straat It Súd worden 6 huizen gebouwd en aan De Kolk komen er 12. De huurwoningen zijn voorzien van een open keuken. Op de eerste verdieping komen 3 slaapkamers en is een ruime badkamer aanwezig. Op de tweede etage komt een zolderruimte die met een vlizotrap bereikbaar is. De huurprijs van deze woningen bedraagt 607 euro per maand.

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Omdat de woningen niet worden aangesloten aan het gasnet betekent dit onder andere dat de nieuwe bewoners koken op elektra. De huizen worden verwarmd door een warmtepomp en ook worden op ieder dak 12 zonnepanelen geplaatst. Met deze investering werkt WoonFriesland aan goed en betaalbaar wonen voor haar huurders. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit staat hierbij voorop.