Voor niets gaat de zon op. Dat neemt Woonforte na de zomervakantie wel heel erg letterlijk en start dit najaar met het plaatsen van gratis zonnepanelen op de daken van 3000 eengezinshuurwoningen. Woonforte en De ZonCorporatie ondertekenden deze week het contract voor het leggen en beheren van de zonnepanelen. Woonforte start na de zomervakantie met het leggen van de eerste panelen. Dit zijn daken die sterk genoeg zijn om de panelen te dragen en er wordt in de nabije toekomst geen onderhoud uitgevoerd aan de woningen.

Geen huurverhoging Woonforte

Deze week ontvangen de eerste huurders een brief van de corporatie. Aanmelden hoeft niet, de installateur neemt contact op met de huurder. De installateur inspecteert het dak en bepaalt hoeveel panelen er op het dak kunnen worden geïnstalleerd. Dit is afhankelijk van de ruimte op het dak. Zijn er bijvoorbeeld dakramen, een dakkapel of een zonneboiler dan is er vanzelfsprekend minder ruimte voor zonnepanelen. Het minimum aantal is vier panelen. Huurders krijgen geen huurverhoging voor de zonnepanelen. De geschatte besparing voor de huurder is zo’n € 20,00 tot € 40,00 per paneel per jaar.

20 miljoen euro

Woonforte investeert bijna 20 miljoen in de zonnepanelen voor de 3.000 eengezinswoningen. De corporatie start in 2018 met 500 woningen. Daarna zal de corporatie jaarlijks zo’n 650 woningen van zonnepanelen voorzien. Het project is in 2022 klaar.

Duurzame toekomst

Woonforte werkt hard aan het duurzaam maken van woningen. De nieuwbouwwoningen worden vanaf nu gasloos gebouwd en in onderhoudsprojecten worden de woningen goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Met dit zonnepalenproject maken we de bestaande eengezinswoningen energiezuiniger. Dat is goed voor de portemonnee van de huurder en voor het milieu.