Stichting Eelder Woningbouw is een hoogwaardige en klantgerichte woningstichting met als doel om betaalbare en duurzame woningen te realiseren in Eelde en Paterswolde.

Zonnepanelen voor huurders

Daarom is de keus van Stichting Eelder Woningbouw om zonnepanelen te plaatsen op haar huurwoningen in samenwerking met Wocozon in lijn met haar ambitie. In eerste instantie komen alleen grondgebonden ééngezinswoningen in aanmerking. De handtekeningen zijn inmiddels gezet waarna de volgende stap is de bewoners te voorzien van informatie. Met de zonnepanelen van Wocozon kunnen huurders jaarlijks circa € 100,- besparen op hun energiekosten!

Samenwerking met Wocozon

Voor het plaatsen van de zonnepanelen heeft Stichting Eelder Woningbouw de handen ineen geslagen met Wocozon. Deze landelijk werkende stichting zonder winstdoelstelling heeft als maatschappelijk doel om bewoners van sociale huurwoningen zoveel mogelijk de kans te bieden om via hun woningcorporatie te profiteren van voordelige zonnestroom. Landelijk zijn al ruim 4.500 zonnepaneelsystemen geplaatst door Wocozon. Om dit ook in Eelde en Paterswolde te realiseren ondertekenden de heren Veenstra (Stichting Eelder Woningbouw) en Van der Klauw (Wocozon) een samenwerkingsovereenkomst.

Bekrachtiging samenwerking door de heren Veenstra (Directeur Bestuurder Stichting Eelder Woningbouw) en Van der Klauw (Algemeen directeur Wocozon)

Besparen met zonnepanelen

Zonnepanelen leveren een grote bijdrage aan duurzaamheid en zijn een mooie besparingscombinatie van enerzijds het milieu en anderzijds een lastenverlichting voor huurders. Met de zonnepanelen van Wocozon kunnen huurders van Stichting Eelder Woningbouw jaarlijks circa € 100,- besparen op hun energiekosten. De zonnepanelen worden gratis geplaatst en ook het onderhoud ervan is gratis. Huurders betalen alleen voor de stroom die de zonnepanelen opwekken (per kWh), net zoals zij nu aan hun huidige energieleverancier betalen. Alleen de stroomprijs van zonnepanelen is gemiddeld zo’n 20% lager dan bij een energieleverancier. Op de daken van de huurwoningen kunnen 6 tot 10 zonnepanelen worden aangebracht, waarmee ongeveer 85% van alle benodigde stroom van het huishouden wordt opgewekt.

Aan de slag!

Binnenkort krijgen de eerste bewoners van Stichting Eelder Woningbouw een informatiebrief. Enige weken later krijgt de betreffende huurder ook een persoonlijk aanbod, zodat ze gelijk kunnen zien hoeveel zij jaarlijks met zonnepanelen kunnen besparen. En wordt er een inloopmiddag/avond gehouden voor alle vragen over het aanbod.

Stichting Eelder Woningbouw

De Stichting Eelder Woningbouw is een woningcorporatie met huurwoningen in Eelde en Paterswolde. De SEW is gevestigd in de gemeente Tynaarlo en opgericht op 7 augustus 1917 en kent 7 werknemers. De Stichting Eelder Woningbouw wil een dynamische en vooruitstrevende woningcorporatie zijn die continu in beweging is om aan de woonwensen van haar huurders te voldoen. De missie luidt dan ook: De Stichting Eelder Woningbouw biedt als professionele en klantgerichte organisatie een brede groep klanten woonplezier door keuzemogelijkheden op basis van een sterke vastgoedportefeuille.”.