Zes jaar na oplevering krijgt het appartementencomplex aan de Pastoor Somersstraat in Heeze een naam. Het gebouw dat nog geen naam had, gaat vanaf voortaan als SOMERSHOF door het leven. De gevelbelettering van het gebouw tussen Dorpshuis ’t Perron en woonzorgcentrum Nicasius, werd donderdag 21 juni onthuld door de oudste bewoners. In het bijzijn van woningcorporatie woCom, eigenaar van het gebouw, en vele bewoners en buren.

Woningcorporatie woCom heeft de gevelbelettering mogelijk gemaakt. “Wij vonden dit een heel leuk bewonersinitiatief,” zegt Mieke van Eerd. “Dit moest er gewoon komen. En als je dan ziet hoe eensgezind de bewoners de naam hebben gekozen, dan is het dik verdiend.”

Van, voor en door bewoners

“Het Perron weet iedereen te vinden in Heeze, maar de Pastoor Somersstraat is maar een klein tussenstraatje,” vertelt bewoner Henk van Stiphout, zoals hij zelf zegt ‘één van de jongere bejaarden in het seniorencomplex’. Hij spreekt namens de werkgroep die zich sterk heeft gemaakt voor een naam op het gebouw. “Nadat de gemeente onze straat heeft afgesloten voor verkeer, is het echt een hofje geworden.” De naam Somershof was dan ook het meest populair bij de door bewoners bedachte namen. “Het is echt van, voor en door de bewoners. Want ook het ontwerp op de ingangen hebben we samen met de werkgroep gekozen. Het valt aan alle kanten op. Ik hoop dat straks iedereen in Heeze zegt: ik ga effe naar Het Perron, je weet wel, daar naast Somershof?”

Lees ook: Behoefte aan nieuw woonconcept voor ouderen