Afgelopen maand hebben tien huurders van OFW de eerste onderhoudsbeurt van de TuinAPK gehad. Medewerkers van IMpact gingen aan de slag in tuinen in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant. Bewoners zijn enthousiast over het eindresultaat.

Aanmelden TuinAPK

Huurders van de woningcorporatie OFW kunnen zich aanmelden voor de TuinAPK. Er wordt voor een vast bedrag per maand 2x per jaar (in het voor- en najaar) een onderhoudsbeurt aan de tuin uitgevoerd. Drie medewerkers van Impact voeren twee uur lang werkzaamheden uit het basispakket uit. Het basispakket bestaat onder andere uit het snoeien van hagen en struiken, schoffelen van perken, grasmaaien en wieden van onkruid.

TuinAPK

OFW heeft nog 20 plekken vrij voor komend half jaar. De TuinAPK is bedoeld voor huurders die hun tuin niet kunnen onderhouden door gezondheidsproblemen of gewoonweg geen groene vingers hebben. De pilot duurt een jaar, daarna wordt deze geëvalueerd. Meer informatie over de TuinAPK? Ga naar www.ofw.nl/tuinapk

Eerder schreven wij al over de plannen betreffende het TuinAPK project.

Over woningcorporatie OFW

Oost Flevoland Woondiensten is een woningcorporatie gevestigd in de gemeente Dronten. Met circa 4900 woningen inclusief zorgappartementen, studentenkamers en maatschappelijk vastgoed en 50 medewerkers bedienen zij zo’n 10.000 huurders in de woonkernen Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. OFW is de enige corporatie binnen de gemeente en is gelegen in het midden van Flevoland.

De missie van de woningcorporatie luidt:  “Wij bieden onze doelgroep voldoende beschikbare, betaalbare, passende,kwalitatief goede en duurzame huisvesting in wijken waar het prettig samen wonen is. Wij bereiken dit met een klantgerichte, efficiënte en transparante organisatie en een doeltreffende inzet van (financiële) middelen.”