Wonen Limburg werd maandag 18 juni tijdens een werkbezoek van medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) verrast met een heerlijke taart. De Limburgse woningcorporatie is één van de drie corporaties in Nederland die de mijlpaal van 7,5 miljoen euro aan STEP- subsidieaanvragen hebben bereikt voor het verduurzamen van bestaande huurwoningen.

Ary Burger, coördinerend beleidsmedewerker van het ministerie van BZK: “Tot anderhalf jaar terug stond er een maximumbedrag in de regeling van 7,5 miljoen euro. Dat maximum is eruit gehaald na verzoeken van verschillende verhuurders die dachten daarover heen te gaan. Op een onbewaakt moment heb ik gezegd dat de eerste verhuurder die over dit bedrag heen zou gaan, zou worden getrakteerd op taart. Ondertussen zijn er drie corporaties die die mijlpaal hebben bereikt. We bezoeken ze alle drie met een lekkere taart.”

Tijdens het werkbezoek nam het gezelschap, aangevuld met medewerkers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), die de subsidieregeling uitvoert, een kijkje bij een van de verduurzamingsprojecten van Wonen Limburg. Deze 12 sociale huurwoningen in Sint-Odiliënberg gaan van energielabel D naar A+. De woningen hebben een nieuw dak met dakisolatie gekregen, vloer- en muurisolatie, nieuwe kozijnen met HR++ beglazing, waar nodig een nieuwe HR-ketel en 8 zonnepanelen. Bas Sievers, directeur Wonen & Vastgoed van Wonen Limburg: “Door de STEP-subsidie kunnen we de werkzaamheden uitvoeren zonder huurverhoging voor de huurder. De huurders krijgen dus niet alleen een woning met meer comfort, ook de woonlasten gaan omlaag.”

Door de STEP-subsidie kunnen we de werkzaamheden uitvoeren zonder huurverhoging voor de huurder.

STEP

Het ministerie van BZK stelt landelijk 395 miljoen euro beschikbaar voor de verduurzaming van bestaande huurwoningen. Wonen Limburg vraagt in totaal voor bijna 5.000 woningen STEP-subsidie aan. Zo bereikt de corporatie in 2020 een gemiddeld energielabel B voor haar totale woningbezit.

Lees ook: Intermaris verduurzaamt 2000ste woning