Woningcorporatie Staedion heeft VolkerWessels onderneming Loostad Vastgoedontwikkeling uitgeroepen als winnaar van de ontwerpwedstrijd voor de Hofbadtoren. Loostad heeft samen met haar zusterondernemingen Ufkes Apeldoorn en Wessels Zeist het winnende plan gemaakt.

Gasloze huishoudens

Het ontwerp is van architect Oever en Zaaijer en heeft de naam ‘De Poort van Ypenburg’ gekregen. Het project scoort zeer hoog op het gebied van energiezuinigheid en duurzaamheid. Daarnaast wordt momenteel de mogelijkheid van een PowerNest op het dak van de woontoren verder onderzocht. Deze combinatie van windenergie en zonne-energie wekt straks een deel van de energie op voor de 162 gasloze huishoudens. Staedion speelt met deze ontwikkeling in op de behoefte om duurzame en betaalbare sociale huurwoningen te bouwen in een stadsdeel waar relatief veel vrijesectorwoningen zijn.

Gedifferentieerde sociale verhuur

Bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski van Staedion: “We zijn trots op dit nieuwe project in de wijk Ypenburg, een stadsdeel met veel voorzieningen. Juist in een stad als Den Haag waar het aantal woningzoekenden nog steeds toeneemt, is het essentieel te investeren in nieuwbouw om te zorgen dat er voldoende betaalbare huurwoningen zijn. Het is een taak voor ons als corporatie om door stadsvernieuwing segregatie tegen te gaan. We doen dit door het ontwikkelingen van gedifferentieerde woonprogramma’s. Hier is gekozen voor huurniveaus van 635 tot 710 euro. ‘De Poort van Ypenburg’ past daarom goed binnen onze belangrijkste opgave: betaalbare woningen bouwen voor de bewoners van Den Haag.”

Duurzame aanwinst voor Den Haag

Directeur Henk Driesen van Loostad Vastgoedontwikkeling: “De vraag naar sociale huurwoningen binnen de gemeente Den Haag is groot. Samen met Staedion en de gemeente Den Haag hebben wij ons de afgelopen jaren ingezet om de druk op de sociale woningmarkt zoveel als mogelijk te verminderen. Wij zijn dan ook trots dat wij, na het nieuwbouwproject De Tuinen van Morgenstond met 243 sociale huurwoningen, onze samenwerking een vervolg kunnen geven met het ontwikkelen en realiseren van 162 sociale huurwoningen in de Hofbadtoren. Een duurzame aanwinst voor Den Haag en voor de huurders van Staedion”.

Bouw start in 2019

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de verdere uitwerking van het plan. ‘De Poort van Ypenburg’ komt naast het zwembad Hofbad, dichtbij uitvalswegen en voorzieningen. Het woongebouw heeft verschillende hoogteniveaus, met twee- en driekamerappartementen van 50 m2 tot 65 m2. Alle appartementen hebben een buitenruimte aan de zonzijde. Het parkeren voor de bewoners is opgelost in het binnenterrein. De appartementen worden aangesloten op stadsverwarming en zijn hierdoor gasloos. In 2019 start de bouw. De verwachting is dat de woningen eind 2020/begin 2021 worden opgeleverd.

Over Staedion

Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 36.000 woningen en 6.000 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en garages in Den Haag. Onze missie is een eigen thuis bereikbaar maken met onze bewoners. Staedion biedt betaalbare woningen voor mensen met een kwetsbare positie op de woningmarkt. Speerpunt daarbij is veilig en goed wonen. We streven ernaar dat al onze bewoners zich thuis voelen. Dat kunnen we niet alleen, maar doen we samen met de bewoners en onze (maatschappelijke) partners.

Over Loostad

Loostad ontwikkelt vastgoedprojecten in eigen beheer of in opdracht voor derden, met oog voor duurzaamheid, architectuur en leefbaarheid voor de eindgebruiker. Ze loopt voorop in creativiteit, kennis en uitvoeringskwaliteit. Loostad ontwikkelt vastgoedprojecten, in eigen beheer of in opdracht voor derden, met oog voor duurzaamheid, architectuur en leefbaarheid voor de eindgebruiker. Vastgoed staat vele jaren en moet dus ook de toekomst weerspiegelen. Als ambitieuze vastgoedontwikkelaar streven we daarom met creatieve invalshoeken en innovatieve ideeën naar eigenzinnig en origineel vastgoed. Betrokkenheid bij alle ontwikkelingen is hierin een vanzelfsprekendheid. Een bevlogen ontwikkeling ontstaat alleen door klantfocus en doelgerichtheid. Deze visie daadwerkelijk in de praktijk brengen, is wat Loostad onderscheidt van haar collega’s in de markt.