Ruime gezinswoningen in Het Dorpshart

Vandaag ontvingen de laatste nieuwe bewoners van de 39 sociale huurwoningen in Hoef en Haag hun sleutels. De gezinswoningen in oudhollandse stijl hebben een woonoppervlakte van 114 m2 en ruime
achtertuinen. Jongeren en lokaal woningzoekenden kregen voorrang bij de toewijzing van een aantal woningen.

De nieuwe vierkamerwoningen hebben een tuingerichte woonkamer met open keuken, drie slaapkamers, badkamer, grote zolder en een ruime achtertuin. De woningen zijn energiezuinig en
hebben zonnepanelen, vloerverwarming en een warmtepomp.

“Dit huis is echt een lot uit de loterij.”

Sabrina Verburgh uit Vianen heeft lang gezocht naar een woning: “Ik woon een deel van de week in Limburg en verder in Vianen bij mijn moeder. Ik werk hier bij de thuiszorg en dan past mijn moeder op Fajah. Dit fijne, ruime huis is echt een lot uit de loterij. Hier wonen we gezellig in de buurt van familie en over een tijdje gaat Fajah naar de basisschool en heel veel vriendinnetjes maken. Toch Fajah?”

“In ons oude huis hadden we nog gaskachels.”

De heer en mevrouw Nagtegaal uit Utrecht mochten de sleutel van de 225 e huurwoning in Hoef en Haag in ontvangst nemen. Zij zijn dolblij met hun nieuwe woning. Mevrouw Nagtegaal: “Het huis is echt schitterend! Alles is zo mooi en luxe uitgevoerd. In ons oude huis hadden we nog gaskachels!
We hoeven alleen de wanden nog te doen en laminaat te leggen en dan kunnen we verhuizen. Dat
gaat voor de kerst nog wel lukken. We hebben zeven kleinkinderen die regelmatig komen logeren.
In dit huis hebben we daarvoor genoeg ruimte.”

Jongeren en lokaal woningzoekenden

Wonen in Hoef en Haag is populair. Bij de verhuur van ‘Het Dorpshart’ gelden er een aantal
voorrangsregelingen, zodat verschillende woningzoekenden meer kans krijgen op toewijzing van
een woning. Tien woningen zijn met voorrang toegewezen aan jongeren t/m 29 jaar. Inwoners van
Vianen, Hoef en Haag, Everdingen, Hagestein en Zijderveld kregen voorrang bij de toewijzing van 19 woningen.

Hoef en Haag: snelst groeiende dorp van Nederland

Dankzij de inspanningen van Hoef en Haag CV (gebiedsontwikkelaars AM en BPD) en LEKSTEDEwonen is Hoef en Haag het snelst groeiende dorp van Nederland. De komende jaren groeit dit ‘nieuwe dorp aan de Lek’ komende jaren door naar 1.800 woningen. Hoef en Haag voorziet in de grote vraag naar huur- en koopwoningen in de gemeente Vijfheerenlanden en in de regio. LEKSTEDEwonen bouwt in ieder geval 360 sociale huurwoningen. Vandaag is de 225 e sociale huurwoning opgeleverd.