De nieuwe gratis app HuisjeHuisje moet het ook voor huurders in de gemeente Dronten makkelijker maken om een leuk en betaalbaar huis te vinden. De app maakt het zoeken en vinden van een leuk huurhuis in de eigen woonplaats of andere regio veel makkelijker. HuisjeHuisje is een initiatief van verschillende woningcorporaties, waaronder OFW. “

Creatieve en snelle oplossing

De woningmarkt voor huurwoningen zit op slot. Daar willen we wat aan doen”, zegt Marco Kersing (Manager Vastgoed) van OFW. Het is volgens Kersing een creatieve oplossing voor een probleem. “Heel veel mensen willen wél verhuizen maar staan jaren op een wachtlijst. Natuurlijk bouwen we nieuwe woningen, maar van huis ruilen kan voor sommigen ook een oplossing zijn. Daar willen we graag in voorzien. HuisjeHuisje maakt dat mogelijk. De app is een creatieve en snelle oplossing om het aanbod van huurhuizen te vergroten die anders niet beschikbaar waren. Er is meer te kiezen. Daardoor kun je sneller verhuizen.”

Hoe werkt HuisjeHuisje?

HuisjeHuisje lijkt op online daten. Huurders die een ander huis zoeken zetten foto’s in de app van hun eigen huurhuis, samen met informatie over hun straat en buurt. Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens krijgen gebruikers alleen huizen van andere huurders te zien die ze na een ruil ook écht kunnen betalen. Dat voorkomt teleurstellingen.

Voor iedereen die huurt

Iedereen met een huurhuis en verhuisplannen kan HuisjeHuisje gebruiken. “Je meldt je aan, vult je persoonlijke gegevens in zoals informatie over inkomen- en huishoudgrootte, maakt foto’s van je huis en kunt aan de slag. Je bekijkt andere huizen, geeft aan of je ze leuk vindt. Voor je het weet heb je een match. Dan maak je een afspraak en kun je besluiten van huis te ruilen”, zegt Kersing. Voordeel van HuisjeHuisje is dat je ook kunt kijken in andere steden of wijken waar je eerst niet aan hebt gedacht. Je bent niet gebonden aan je huidige woonplaats of verhuurder.