Vrijdag 8 maart vierden LEKSTEDEwonen en Bouwbedrijf Van Grunsven het hoogste punt van appartementengebouw Amelie in Vianen. Deze mijlpaal wordt bereikt met  het plaatsen van de laatste dakranden. Gebouw Amelie vormt het slotstuk van de wijkvernieuwing Vijfheerenlanden en is letterlijk het hoogste punt van de wijk. Amelie bestaat uit 18 huurappartementen en wordt deze zomer opgeleverd.

Hoog(s)te punt Vijfheerenlanden

Afgelopen jaren is er veel veranderd in de Vijfheerenlanden in Vianen en heeft LEKSTEDEwonen
veel geïnvesteerd in deze buurt. Sinds zomer 2018 wordt er gebouwd aan de rand van de buurt
Vijfheerenlanden. Het gebouw vormt voor de voetgangers en fietsen de nieuwe entree naar de wijk De Hagen. In iets meer dan een half jaar tijd heeft Bouwbedrijf Van Grunsven het hoogste punt bereikt, namelijk door het plaatsen van de laatste dakranden.

Om deze mijlpaal te vieren heeft LEKSTEDEwonen alle bouwvakkers en betrokken medewerkers van het project getrakteerd om ze te bedanken voor hun inzet afgelopen periode. De snackmobiel
en lunch vielen goed in de smaak. Henk Kooij (Manager Financiën LEKSTEDEwonen): “Het is traditie om stil te staan bij zo’n mijlpaal, want het hoogste punt markeert toch ieder project. In dit geval is letterlijk het hoog(s)te punt van de wijk Vijfheerenlanden bereikt. Voor bouwvakkers ook een speciaal moment, want zij werken er dagelijks hard aan. Binnen een paar maanden kunnen de bewoners genieten van het eindresultaat.”

Amelie

De nieuwbouw aan De Lafayettestraat – Hoekenstraat bestaat uit 18 huurappartementen en is
ontworpen door Tarra architectuur & stedenbouw. Het unieke aan dit gebouw is dat er op iedere
verdieping maar twee appartementen liggen, waardoor de appartementen ‘kamerbreed’ uitkijken
over de Viaanse binnenstad. De driekamerappartementen hebben een woonoppervlakte van
68 m2 en een loggia (inpandig balkon) op het zuiden of westen. De huurprijzen liggen tussen
€ 695 en € 710 per maand (exclusief servicekosten). Alle appartementen zijn zeer energiezuinig en
het dak van het gebouw is voorzien van zonnepanelen.

Voorrang middeninkomens en jongeren

Bij toewijzing van Amelie heeft LEKSTEDEwonen voorrang gegeven aan middeninkomens (€ 36.799
tot € 41.056) en aan jongeren tot en met 29 jaar. Door de regelgeving én krappe woningmarkt vallen zij vaak tussen wal en schip en komen haast niet in aanmerking voor een (sociale) huurwoning. Hiermee wordt niet alleen invulling gegeven aan een gemêleerd woningaanbod in de buurt, maar ook aan de behoefte van deze doelgroepen. LEKSTEDEwonen ziet dit ook als haar taak om voor hen, als dit mogelijk is binnen de regelgeving, een passend aanbod te hebben Alle appartementen zijn toegewezen. In totaal reageerden er ruim 300 woningzoekenden, ofwel gemiddeld 16 kandidaten per appartement. Naar verwachting ontvangen de bewoners deze zomer de sleutels van hun appartement.

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen kunnen belangstellenden zich
aanmelden voor de nieuwsbrief ‘Vijfheerenlanden’ op www.lekstedewonen.nl.