GoedeStede en Trebbe vieren hoogste punt 95 appartementen Almere Buiten

Van oudsher is het bereiken van het hoogste punt een moment om feestelijk aandacht aan te geven. Geheel in die traditie markeerden Arjan Deutekom, directeur/bestuurder GoedeStede en Antje de Groot, directeur Trebbe het hoogste punt van 95 appartementen in Almere Buiten. Samen met de bouwplaatsmedewerkers staan zij stil bij dit moment. Aansluitend was er tijd voor een lunch op de bouwplaats.

Arjan Deutekom, directeur-bestuurder GoedeStede: “Het is fantastisch dat we op deze plek betaalbare en moderne huurwoningen kunnen laten bouwen. De vraag naar deze woningen is enorm groot. Wat mij betreft bouwen we op andere plekken nog meer betaalbare huurwoningen waardoor woningzoekenden in de stad hun woonwensen kunnen realiseren.”

Antje de Groot, directeur bij Trebbe: “Uiteraard is het fantastisch dat wij hier weer een prachtig gebouw realiseren. Mede dankzij GoedeStede leveren wij al ruim veertig jaar een bijdrage aan de volkshuisvesting in Almere.”

Over Madrona

De naam Madrona is een samentrekking van twee woorden en verwijst naar het prachtige uitzicht op de Oostvaardersplassen en een markant persoon. Het appartementencomplex aan de Pasar Malamstraat in Almere Buiten biedt plaats aan 95 appartementen, waarvan 74 tweekamerwoningen en 21 driekamerwoningen bestemd voor de sociale huur. Het gebouw is voorzien van triple glas en een energiezuinige installatie die klaar is voor de energietransitie.

Madrona

Over het ontwerp

Madrona is ontworpen door Inbo architecten. De woontoren krijgt een robuuste gemetselde alzijdige gevel met verticale uitsneden waarin aluminium kaders de kozijnen en balkons koppelen. De balkons zijn abstract vormgegeven als naar buiten geschoven lades in de verticale uitsneden. Het verspringen van deze kaders versterkt de asymmetrie van de woontoren.

Over de bouw

De bouw van Madrona is begin dit jaar gestart, naar verwachting wordt het gebouw medio volgend jaar opgeleverd. Trebbe realiseert Madrona met inzet van een prefab casco. Bijzonder aan het betoncasco is dat de vloeren al voorzien zijn van balkons in de fabriek. De bouwtijd voor de ruwbouw wordt met bijna vijftig procent ingekort.

 Over de verhuur

Meer informatie vindt u op www.goedestede.nl. De toewijzing van de woningen gaat op termijn via WoningNet regio Almere.