De woningcorporaties Compaen, Volksbelang, woCom en Woonpartners hebben besloten om geen kosten meer in rekening te brengen wanneer huurders een woning huren via Wooniezie. De woningcorporaties die in Helmond en omliggende gemeenten actief zijn hebben hiertoe besloten om de kosten voor huurders te drukken.

Inschrijven was al gratis en nu is besloten om ook bij woningtoewijziging geen eenmalige administratiekosten meer in rekening te brengen. Directeur-bestuurder Mirjam Kräwinkel vertelt namens de corporaties:

“Er zijn altijd nieuwe spullen of potten verf die gekocht moeten worden. Als woningcorporaties doen wij er alles aan om de woonlasten voor onze huurders zo laag mogelijk te houden. Niet alleen met een gematigd huurbeleid, maar ook door bijvoorbeeld woningen energiezuiniger te maken.” In deze tijd waarin alles duurder wordt, hebben de corporaties gekeken wat er nog meer gedaan kan worden. “Daarom hebben we er samen voor gekozen om de administratiekosten af te schaffen. Dat scheelt toch weer wat op het moment dat mensen verhuizen.“