Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en woningcorporatie GroenWest hebben het startsein gegeven voor de realisatie van 49 energiezuinige sociale huurwoningen in de gasvrije woonwijk Haarzicht in Vleuten.

Zeer duurzaam

De grondgebonden woningen worden zeer duurzaam en krijgen een warmtepomp met koeling, hoogwaardige isolatie en 24 tot 26 zonnepanelen per woning. De woningen worden naar verwachting in de tweede helft van 2019 opgeleverd. De verhuur verloopt via Woningnet en start waarschijnlijk in januari 2019.

Haarzicht

Haarzicht ligt ten noordwesten van de kern Vleuten. Dit bijzondere woon- en leefgebied krijgt een dorps karakter en een ontspannen sfeer. Het gebied ligt in een landelijke omgeving met ten westen het gebied Haarzuilens, dat is ingericht als recreatiegebied en ten noorden de Thematervelden en de Haarrijnseplas. Vanuit Haarzicht zijn deze recreatiegebieden te voet te bereiken. In totaal worden circa 510 woningen in verschillende fases gerealiseerd en de gehele wijk wordt gasloos. Het ontwerp van de woningen komt van Architectenbureau Van Manen en de realisatie is in handen van BAM Wonen. Naast woningen komen er ook voorzieningen in Haarzicht, waaronder een basisschool, gymzaal, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang.

Nu en in de toekomst fijn wonen

GroenWest heeft het verduurzamen van woningen hoog in het vaandel staan. “Wij voelen een grote verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de CO2-doelstellingen. En aan het verlagen van het energieverbruik van onze woningen. Door onze woningen duurzaam te bouwen, zorgen we er mede voor dat ook toekomstige generaties prettig kunnen wonen in het Utrechtse Groene Hart. Verduurzaming is niet alleen goed voor het klimaat, maar zorgt ook voor méér wooncomfort en beheersbare woonlasten. En dat draagt bij aan fijn wonen”, aldus directeurbestuurder Karin Verdooren van GroenWest. “Deze 49 sociale huurwoningen zijn hard nodig in het Utrechtse Groene Hart, omdat steeds meer mensen in de regio Utrecht voor woonruimte op ons zijn aangewezen.”

Gedurfde duurzaamheid

Met dit project geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s “Gedurfde duurzaamheid”. Met zonnepanelen, een warmtepomp en koken en stoken zonder gas, wonen kopers hier straks in duurzame en toekomstbestendige woningen. Meer informatie over Haarzicht is te vinden op www.haarzichtvleuten.nl.