Donderdag 18 oktober werd de vlag in top gehesen op het hoogste punt van de nieuwbouw op het Lucent terrein. Koert Terhürne, directeur van Dura Vermeer en Joan van der Burgt, directeur van de Alliantie plaatsten de vlaggen op de dakopbouw van de liftmachinekamer van de hoogste woontoren van 7 woonlagen, met 42 sociale huur appartementen. Met het bereiken van dit hoogte punt ligt de bouw mooi op schema, dat is te danken aan de goede en prettige samenwerking tussen de partijen.

Duurzame en sociale huurwoningen

Eind 2019, als de 129 appartementen in vier woontorens en de 27 eengezinswoningen bewoond zijn, staat hier een dynamische en duurzame wijk voor iedereen. De gezinnen, senioren en cliënten van een zorgcollectief die hier komen te wonen, gaan dankzij het lokale warmtenet van Seinhorst in 2019 gasloos koken en stoken. “Wij zijn ontzettend blij dat we 156 duurzame sociale huurwoningen mogen toevoegen aan de sociale woningvoorraad in Hilversum. De Alliantie wil meer bouwen, meer transformeren, zodat we meer inwoners van Hilversum kunnen huisvesten; starters, gezinnen en doorstromers”, aldus Joan van der Burgt, directeur de Alliantie.

Livestream de Alliantie van de bouw:

Duurzaam wonen

Het lokale warmtenet van Seinhorst wordt gevoed door een kleine warmtekracht koppeling, een soort energiecentrale, die in het winkelcentrum zit. Die centrale levert stroom voor het Seinhorstgebied en de warmte die daarbij vrijkomt wordt gebruikt voor verwarming van woningen. Door het warmtenet uit te breiden naar Lucent wordt het een stuk efficiënter; de kosten van verwarming zijn lager dan met traditionele systemen, en is geen CV-ketel aanwezig in de woning, dus ook geen onderhoud. Dat is duurzamer dan stoken. Op termijn wordt gedacht aan vergroenen van die energiecentrale (stoken op biomassa of groen gas). Daarmee wordt dus ook de CO2 uitstoot van onze woningen verder teruggebracht.

Gemiddeld energielabel A

Op de daken komen zonnepanelen en de woningen hebben gemiddeld energielabel A, onder andere door hoogwaardige isolatie. Koert Terhürne: “Ik ben trots op het team en de samenwerking tussen alle partijen waarmee we samen mogen werken aan dit duurzame project. Het is mooi te zien dat we zo bij kunnen dragen aan een gezonde plek om te leven en te werken in dit toekomstbestendige stukje Hilversum.”

Woningbouwprogramma Lucent

Het kantoor van woningcorporatie de Alliantie dat in 2015 is getransformeerd naar een kantoor van de 21e eeuw evenals het appartementencomplex dat sinds 2017 in gebruik is genomen en plek biedt aan 95 sociale huurappartementen zorgen voor veel levendigheid in de omgeving. Het terrein is weer verbonden met de omliggende wijken. De vier 4 woontorens met lift, eengezinswoningen aan de rand van het terrein en de 41 eengezins- koopwoningen maken de nieuwe wijk compleet. De parkeergarage onder het maaiveld biedt plek aan 132 voertuigen. Twee woontorens en het kantoor van de Alliantie zijn straks bereikbaar vanuit de parkeergarage. Met het toevoegen van een groot aantal parkeerplekken wordt de druk op parkeren in de wijk en bij Winkelcentrum Seinhorst in belangrijke mate verminderd.