Woningcorporatie De Woonplaats start als eerste woningcorporatie met het sturen van betalingsverzoeken via Tikkie. In eerste instantie kunnen alleen huurders met een openstaand saldo bij de corporatie via de app betalen.

Huurders makkelijker maken

De Woonplaats maakt sinds kort gebruik van het sturen van betalingsverzoeken via Tikkie. Hiermee kunnen huurders snel en eenvoudig hun openstaande saldo betalen via iDEAL. Na persoonlijk contact stuurt een medewerker van De Woonplaats de huurder individueel een verzoek voor een betaling via Tikkie. Met deze innovatie maakt de woningcorporatie het proces makkelijker voor haar huurders. Ze kunnen met een kleine inspanning hun openstaand saldo bij de corporatie betalen.

Pilot

In eerste instantie gaat het dus alleen om huurders met een betalingsachterstand. Wij zien dit als pilot om te kijken hoe de dienst precies werkt en hoe het wordt ervaren. Als de resultaten positief zijn, gaan we in de toekomst kijken naar het uitbreiden van de betalingsmogelijkheden via Tikkie.

Over Tikkie

Tikkie is een initiatief van ABN AMRO, waarmee iedereen eenvoudig betalingsverzoeken doet. De app is erg populair, de betalingsdienst heeft meer dan 3 miljoen geregistreerde gebruikers. Nu de mogelijkheid er is gaat De Woonplaats gebruik maken van Tikkie Zakelijk. Betalen via Tikkie is gratis en iedereen kan het gebruiken. De betaling verloopt via iDEAL, super simpel. Bovendien worden er geen transactiekosten berekend.

Over de woningcorporatie de Woonplaats

De Woonplaats is een woningcorporatie die betaalbare woningen aanbiedt in met name Enschede en de (Oost) Achterhoek. De visie van de woningcorporatie is dat goed wonen niet alleen een goede woning betreft, maar ook een goede woon- en leefomgeving. De Woonplaats zet zich in voor als maatschappelijk vastgoed en leefbaarheid in de wijken en buurten waar haar woningen staan. Wanneer herstructurering nodig is, pakt de woningcorporatie haar verantwoordelijkheid. De doelstelling van de woningcorporatie is het vermogen, dat in circa 20.000 verhuureenheden zit, maatschappelijk zo optimaal mogelijk te laten renderen.