Woningcorporatie de Alliantie heeft na een intensief ontwerpproces met bouwteampartner Zegers Bouw op 27 maart 2019 de aanneemovereenkomst voor de transformatie van een kantoor naar appartementen getekend. Het oude Schuitema-kantoor op de Lichtpenweg in Amersfoort zal worden getransformeerd naar 53 sociale huur appartementen.

Er wordt gestart met de interne sloopwerkzaamheden en de verwachting is dat vanaf juni 2019 de werkzaamheden aan de gevels worden opgestart. Bijna alle appartementen beschikken straks over een individuele buitenruimte. Het gebouw wordt voorbereid op een aardgasloze toekomst en krijgt energielabel A. Samen met de 85 kamers voor jongeren biedt De Lichtpenweg straks plaats aan 138 (voornamelijk 1- en soms 2-persoons) huishoudens.

Kantorenlocatie De Hoef maakt met deze transformatie een mooie stap naar het gewenste woonwerkgebied dat het moet worden. Op het voormalige parkeerterrein van de Lichtpenweg ontwikkelt BPD 85 koopappartementen, waarvan de verkoop naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 start.

Lees ook: Utrecht gaat overschot kantoren aanpakken