In de Houthaven in Amsterdam gaan belegger Bouwinvest en woningcorporatie Habion een appartementencomplex realiseren speciaal voor ouderen. Het complex, genaamd LIFE, gaat  voorzien in koopwoningen, sociale huurappartementen, horeca, een buurtkamer, studio’s van
zorgorganisatie Cordaan en een gezondheidscentrum.

Gelijkgestemden

De ontwikkelaars richten zich op ‘gelijkgestemde Amsterdammers die naar elkaar omkijken’. Door de mix van koop en sociaal wordt een wijde range van potentiële bewoners aangesproken. De doelgroep personen van 60 jaar of ouder uit Amsterdam. Hierbij wordt met nadruk vermeld dat het een plek moet worden waar iedereen zich thuis voelt:  ongeacht hun geaardheid, afkomst, levensstijl of overtuiging. Er wordt dan ook specifiek gezocht naar mensen die samen met hun buren willen bijdragen aan het voorkomen van eenzaamheid en ‘zich buiten de maatschappij voelen staan’.

131 appartementen

In totaal komen er 131 appartementen, zowel koop als sociale en vrije sector huur. De sociale huurappartementen gaan op 22 februari 2019 als eerste in verhuur. De vrije sector huurwoningen volgen in de zomer van 2019. LIFE wordt naar alle waarschijnlijkheid eind 2019 opgeleverd. In LIFE komt ruimte voor woongroepen in de sociale huur en voor individuele huurders. De sociale huurwoningen zijn allemaal 2-kamerwoningen met oppervlaktes van circa 53 – 75 m². De huurprijzen lopen uiteen van circa € 698 – € 720 per maand. De service- en energiekosten komen daar nog bij.

Toewijzing

van de woningen gebeurt op basis van onder andere motivatie, waarin huurders laten zien hoe ze
aansluiten bij het ideaal van LIFE als plek waar je jezelf kunt zijn en naar elkaar omkijkt. Meer informatie vindt u op de site leveninlife.