Vanaf oktober dit jaar aangeboden: 53 duurzame, gasloze en betaalbare sociale huurwoningen in de nieuwe woonwijk Wikselaarse Eng in Voorthuizen. Woensdag 11 juli ondertekenden Wouter van de Top van De Bunte Vastgoed en Liesbeth Brouwer – de Jong, directeur-bestuurder Woningstichting Barneveld, een turn-key overeenkomst voor de bouw en afname van deze woningen.

Kant en klaar

De Bunte Vastgoed ontwikkelt in de Wikselaarse Eng onder andere deze 53 sociale huurwoningen voor Woningstichting Barneveld. De woningstichting neemt deze ’turn-key’ (kant en klaar) af van De Bunte Vastgoed voor de sociale verhuur. Het gaat om een mix van verschillende woningtypen; 13 eengezinswoningen, 16 seniorenwoningen en 24 rug-aan-rugwoningen. Naar verwachting start de bouw in oktober 2018. Vanaf dat moment biedt Woningstichting Barneveld de sociale huurwoningen aan op huiswaarts.nu. Belangstellende woningzoekenden dienen daar ingeschreven te staan, om op de woningen te kunnen reageren.

Duurzaam

De Wikselaarse Eng wordt de eerste aardgasloze wijk van de gemeente Barneveld. ‘Met een individuele warmtepomp, zonnepanelen en extra veel isolatie voldoen deze gasloze woningen al aan de toekomstige eisen op gebied van energiezuinigheid, de zogenaamde BENG-eisen (Bijna Energie Neutraal  Gebouw) ’aldus Liesbeth Brouwer-de Jong. ‘Wonen in een duurzame woning is net even anders. Nieuwe huurders leggen we de werking van de installaties goed uit en we begeleiden ze voor langere periode. Op die manier kunnen zij optimaal gebruik maken van hun duurzame woning.’

Over de wijk

De nieuwbouwwijk Wikselaarse Eng is – na Blankensgoed en Holzenbosch – de nieuwste woonwijk van Voorthuizen. De wijk bestaat uit 156 woningen in de sociale huur, sociale koop en vrije sector koop voor starters, gezinnen en senioren. En krijgt veel meer sociale huur- en koopwoningen (rond 60%) dan bij andere ontwikkelingen in de gemeente. Dit maakt het verhuizen naar een nieuwbouwwoning dan ook voor meer Voorthuizenaren – vooral ook starters – aantrekkelijk. Er komen diverse speelplekken voor kinderen. Tussen de wijk Kromme Akker en Wikselaarse Eng komt binnen afzienbare tijd een school met voorzieningen waaronder een sporthal.