In Voorthuizen, gemeente Barneveld, is maandag de bouw geopend van 155 aardgasvrije woningen. In de Wikselaarse Eng, de eerste aardgasvrije wijk in de gemeente Barneveld, worden 155 duurzame, aardgasvrije woningen gebouwd in opdracht van De Bunte Vastgoed Oost. Woningstichting Barneveld neemt hiervan na de bouw 16 seniorenwoningen, 24 rug-aan-rug woningen en 13 eengezinswoningen  in gebruik.

Duurzaam en betaalbaar

De 53 extra energiezuinige, betaalbare woningen zijn een flinke en gevarieerde toevoeging aan het woningbezit van Woningstichting Barneveld. Ze maken deel uit van de ‘inhaalslag sociale woningbouw’ die de woningstichting is overeengekomen met de gemeente Barneveld en de
Huurdersvereniging Barneveld. De huurwoningen worden volgens het BENG-principe gebouwd (Bijna
Energie Neutraal Gebouw). Dit betekent dat de woningen extra worden geïsoleerd en worden
voorzien van onder meer een warmtepomp voor verwarming en warm water, balansventilatie en
zonnepanelen. Er komt geen aardgas in de wijk, alle woningen zijn dus naast BENG ook ‘all-electric’.

De seniorenwoningen

De 16 seniorenwoningen zijn bestemd voor woningzoekenden van 55 jaar of ouder. De woningen hebben een woonkamer, eetkamer, slaapkamer en badkamer op de begane grond, een ruime zolder op de eerste verdieping en een tuin. Ze worden in 3 verschillende blokken gebouwd op verschillende locaties in de wijk. De eerste 5 seniorenwoningen worden in maart toegewezen. Op de overige 11 woningen kan nog worden gereageerd in april 2019. Geïnteresseerden moeten ingeschreven staan bij huiswaarts.nu om te kunnen reageren op een sociale huurwoning van Woningstichting Barneveld in de Wikselaarse Eng.