Energiebedrijf Essent heeft de twee snelgroeiende bedrijven EnergieWonen Groep en ZON7 overgenomen. De bedrijven leveren en installeren zonnepaneelsystemen door heel Nederland. Door de overname zet Essent opnieuw een belangrijke strategische stap om te groeien in aanvullende energiediensten zoals zonnepanelen, isolatie, warmtepompen en CV-installaties. Met deze diensten wil Essent consumenten en ondernemers helpen energie te besparen en hun huizen en gebouwen te verduurzamen. Essent streeft ernaar om al haar klanten per 2025 20% minder CO2 uit te laten stoten.

Door EnergieWonen Groep en ZON7 toe te voegen aan haar landelijk netwerk van servicebedrijven versterkt Essent haar positie als marktleider in zonnepanelen voor de consumentenmarkt. Die markt groeit explosief. Steeds meer huizenbezitter kiezen ervoor om met zonnepanelen hun eigen stroom duurzaam op te wekken. Om aan de vraag naar zonnepaneelsystemen te kunnen blijven voldoen, voegde Essent de bedrijven toe aan haar netwerk van servicebedrijven. Zo kan zij blijven bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.
EnergieWonen Groep en ZON7 zetten hun werkzaamheden zelfstandig opererend in het landelijk netwerk van Essent servicebedrijven voort. Zo wordt hun sterke positie aangevuld met de al bestaande slagkracht en expertise van Essent.
EnergieWonen Groep bestaat uit EnergieWonen uit Almere, EnergieWonen InstallatieService (EWIS) uit Ede en Zon7 uit Lelystad. EnergieWonen en ZON7 leveren zonnepaneelsystemen, EWIS installeert deze. In vier jaar verviervoudigde EnergieWonen en ZON7 hun maandelijkse verkoop van zonnepanelen.