ZeewoldeZon plaatste onlangs 480 zonnepanelen op het appartementencomplex Buitendijk in Zeewolde. Op vrijdag 10 augustus jl. werden de 480 zonnepanelen aangesloten op het net.

Voordeel en duurzaam

De zonnestroom is direct beschikbaar gekomen voor de leden van ZeewoldeZon. Zij investeerden zelf niet in de zonnepanelen, maar hebben nu wel gelijk het voordeel. Leden betalen immers geen energiebelasting over de zonnestroom. Bovendien dragen ze zo bij aan een groener Zeewolde. Ruim 10% van de bewoners van Buitendijk is inmiddels lid van ZeewoldeZon.

Over ZeewoldeZon

ZeewoldeZon werd in 2017 opgericht door woningcorporatie Woonpalet, energieleverancier LEON Zeewolde en vereniging voor duurzaamheidsinitiatieven Zeenergie. ZeewoldeZon heeft zich als doel gesteld lokaal opgewekte, duurzame energie beschikbaar te maken voor alle Zeewoldenaren. De gemeente steunt ZeewoldeZon met een gemeentegarantie. In totaal heeft ZeewoldeZon nu 1.230 zonnepanelen gelegd op appartementencomplex Buitendijk (aan de Terp), Beaufort (aan de Cumulus), Carré (aan de Verbeelding), Kruidenborg (aan de Flevoweg) en op twee appartementencomplexen aan de Boomkleverlaan.

In de portemonnee

De inmiddels 112 leden van ZeewoldeZon zijn samen eigenaar van de zonnepanelen en gebruiken de zonnestroom zonder daarover energiebelasting te hoeven betalen. Dit komt tot stand volgens de regeling ‘verlaagd tarief’ en dat scheelt geld. Een deel daarvan is direct voordeel in de portemonnee van de gebruiker, het andere deel wordt gebruikt om de externe financiers van de zonnepanelen terug te betalen.

Lid worden

Woningcorporatie Woonpalet stelt haar daken beschikbaar voor de zonnepanelen. Daarom werd de zonnestroom met voorrang beschikbaar gesteld aan huurders van Woonpalet. Inmiddels kunnen alle Zeewoldenaren lid worden. Meer informatie en vrijblijvend een offerte opvragen kan via www.zeewoldezon.nl