Woningcorporatie Portaal is begonnen met de renovatie van 70 woningen in Soest. Hierbij wordt een compleet pakket aan energiebesparende maatregelen genomen. De woningen zullen allemaal van het gas worden afgesloten.

Energiebesparing

Een aantal energiezuinige installaties in combinatie met een verbetering van de isolatie moet het comfort van de bewoners flink gaan verbeteren. De woningen krijgen op het bestaande dak nieuwe zonnepanelen. Deze worden aangesloten op een innovatieve energiemodule. Tevens worden de bestaande gevels voorzien van nieuwe isolerende voorzetgevels.

Gasloos zonder extra kosten

Bewoners gaan voortaan zowel de huur als ook de energielasten aan Portaal voldoen. Door de besparing op de energie kan de woningcorporatie hierdoor de investering terugverdienen. Voor de bewoners blijven de totale lasten gelijk.

Kabinetsbeleid

De transitie naar gasloze woningen sluit goed aan bij de wensen van het Kabinet Rutte3. Het kabinet wil dat minder woningen afhankelijk worden van aardgas. Nieuwe woningen mogen over een jaar of vier niet meer worden verwarmd met aardgas. Daarnaast wil het Kabinet ook dat er jaarlijks 30.000 tot 50.000 woningen worden omgebouwd om gasvrij te worden. Nieuwbouwwijken krijgen niet meer standaard een gasnet