Wie wil er nou niet besparen op de energierekening? Elke maand gaat er een hoop geld naar de energierekening. Dit bedrag willen we natuurlijk zo laag mogelijk houden. U heeft elke dag energie nodig dus u kunt de rekening niet zomaar stopzetten. Daarom kunt u in dit artikel een aantal tips krijgen om te besparen op de energierekening.

 

Energiebesparende tips:

  • Zorg ervoor dat stekkers uit het stopcontact worden gehaald wanneer apparaten zijn opgeladen. Ook wanneer er een stekker zonder apparaat in het stopcontact zit wordt er stroom verbruikt. 
  • Het wassen op lagere temperaturen, ongeveer 20 tot 30 graden, dit bespaart direct al op de energierekening. Ook hiervan wordt de was schoon, maar des te lager de temperatuur des te minder energie er verbruikt wordt. 
  • Probeer de droger zo min mogelijk te gebruiken. In de zomer kan de was makkelijk buiten worden opgehangen. Dit bespaart veel energie en het is zo droog. Wanneer u wel de droger gebruikt zorg er dan voor dat u meerdere wassen achter elkaar draait. De droger hoeft dan niet opnieuw opgewarmd te worden, dit bespaart ook energie. 
  • Vervang de gloei- en halogeenlampen door led lampen. Een ledlamp is namelijk 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt maar liefst 85% minder stroom dan een halogeenlamp. 
  • Een goede isolatie van de woning zorgt ervoor dat er energie bespaard kan worden. In de winter blijft de warmte langer binnen en verdwijnt het minder snel naar buiten. Waardoor de verwarming niet de hele dag hoeft op te warmen. 

 

Kies voor de goedkoopste energieleverancier

Een nog makkelijkere manier om energie te besparen is het vergelijken van verschillende energieleveranciers. Hiermee kan op jaarbasis tot wel 450 euro mee bespaard worden. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen en vervolgens komt hier de goedkoopste leverancier uit. Het overstappen duurt maar enkele minuten maar dit loont zeker. Vergelijk energie en bespaar direct. Het geld wat bespaart is kan bijvoorbeeld worden uitgegeven aan de inrichting van je huis.