Het gebrek aan huurwoningen voor starters en nieuwe-Nederlands neemt in veel steden nijpende vormen aan. Woningcorporatie de Veste heeft besloten om in Dedemsvaart te starten met huisvesting in Tiny Houses. Deze kleine woning zijn geschikt voor één persoon en zullen worden toegewezen aan mensen die nog niet lang staan ingeschreven.

Tijdelijke bewoning

Het is de bedoeling dat bewoners van de Tiny Houses hier maximaal twee jaar gaan verblijven. Daarna moeten ze doorstromen naar een reguliere huurwoning. De tijdelijke 1-persoons woningen zijn bestemd voor mensen die per direct een woning nodig hebben. Hierbij kan worden gedacht  aan mensen die bijvoorbeeld net gescheiden zijn, op straat staan door een gedwongen verkoop van de woning, of door het overlijden van ouders.

Betrokken bij de samenleving

Met dit initiatief wil de corporatie voorkomen dat mensen buiten de samenleving komen te staan door gebrek aan geschikte woonruimte. De corporatie vindt het onwenselijk dat woningzoekenden bijvoorbeeld op vakantieparken of op zolders gaan wonen. Door het beschikbaar stellen van Tiny Houses voor deze doelgroep kan men verbonden blijven aan de samenleving en weer doorgroeien naar een reguliere huurwoning of koopwoning.

Duurzaam

De Tiny Houses die de Veste gaat gebruiken worden gemaakt door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien zijn ze  betaalbaar, duurzaam, flexibel in ontwerp én op een eenvoudige manier te plaatsen. Halverwege 2018 worden de eerste kleine woningen geplaatst in Dedemsvaart.

Lees ook: Kleinere woningen de oplossing voor huurdersprobleem?