Huurders kunnen voortaan eenvoudig van woning ruilen door het gebruik van de app
HuisjeHuisje. Ook Wooncompagnie heeft zich aangesloten bij dit landelijke online platform dat is ontwikkeld door woningcorporaties. De deelnemende corporaties bieden in totaal 330.000 huurhuizen aan en naar verwachting zal dit aantal de komende jaren alleen maar toenemen.

Tevreden over woonomgeving

“De HuisjeHuisje-app maakt woningruil een stuk aantrekkelijker en eenvoudiger,” stelt
Manager Bewoners Roeland Gravestein van Wooncompagnie “We verwachten dat het aantal
huurders dat van woning ruilt dankzij de app sterk zal stijgen.” “Wij vinden het belangrijk dat er zoveel mogelijk ‘verhuisbewegingen’ zijn,” vervolgt Roeland Gravestein. “Want hoe meer mensen verhuizen naar een passende woning, hoe meer woningzoekenden geholpen worden. Er zijn namelijk ook veel huurders die op zoek zijn naar een andere woning. Het gaat er uiteindelijk om dat mensen tevreden zijn over hun woning en woonomgeving. Het is daarom goed dat alle huurders die op zoek zijn naar een andere woning zich aanmelden via HuisjeHuisje. Hoe groter het aantal huurders die zich aanmelden, hoe groter de kansen worden.”

Huizen ‘liken’

De HuisjeHuisje-app werkt simpel: huurders downloaden de gratis app, zetten hun woning ’te ruil’ en kunnen vervolgens zien welke andere woningen te ruil staan. Huizen die huurders leuk vinden, kunnen worden ‘geliked’. Als een ander de aangeboden woning ook leuk vindt, is er een match. “Huurders kunnen vervolgens met elkaar chatten om informatie of gegevens uit te wisselen. Als ze nog steeds enthousiast zijn, kunnen ze het voorstel tot woningruil neerleggen bij de verhuurder,” aldus Gravestein. De app is bedoeld voor iedereen met een huurwoning en te downloaden in de App Store van Apple of de Play Store van Google. Huurders vinden de app door te zoeken op ‘Huisjehuisje’. Op de website www.huisjehuisje.nl is meer informatie te vinden over het gebruik van de app.