Diverse woningcorporaties hebben samen de WocoAPP laten ontwikkelen. De app kan worden gedownload door huurders op hun iphone of android telefoon. Huurders kunnen hierdoor eenvoudiger met hun woningcorporatie communiceren.

Het project

De initiator van het project is directeur/bestuurder dhr P. Sebregts van Woningstichting St. Joseph Stramproy. De aangesloten wooncorporaties zijn: Woningstichting St. Joseph, Poort6, Rhenam Wonen, Wonen Meerssen, Wonen Vierlingsbeek. In samenwerking met E-vontuur en Stekademy hebben zij ervoor gezorgd dat de WocoAPP conform de richtlijnen is gerealiseerd.

Het doel

Het doel van de WocoAPP is een stukje gemak toe te voegen aan de communicatie tussen huurder en corporatie. Huurders moeten snel, eenvoudig en werkelijk met de corporaties in contact komen. Vanuit deze visie is er gekozen een intuïtieve en eenvoudige lay-out. “Er is gekozen voor een opzet zonder toeters en bellen en vooral zonder ingewikkelde beslisbomen. Een reparatie melden in 20 seconden was het startpunt en dat is gerealiseerd. Door de kosten laag te houden is de app ook voor kleine corporaties zeer betaalbaar zonder dat op kwaliteit wordt ingeboet” aldus woningstichting St. Joseph.

In de praktijk

Huurders kunnen via de WocoAPP een reparatieverzoek melden, een bericht sturen of direct bellen. Bij reparatieverzoeken kunnen er direct foto’s worden toegevoegd. Dankzij de foto’s wordt het probleem of de vraag sneller in kaart gebracht. Wil een huurder meer informatie dan is dat snel geregeld. Door middel van een druk op de knop gaat de huur direct naar de website.

WocoAPP is online

Sinds 20 juni is de WocoAPP beschikbaar voor huurders van de deelnemende corporaties. De app is ontwikkeld door RazorBit en ondersteund zowel IOS als Android systemen. De eerste reacties van huurder is zeer positief volgens de corporaties. Wanneer het initiatief veel draagvlak heeft dan liggen er tevens plannen klaar voor verdere doorontwikkeling.

Op de WocoAPP pagina is er de mogelijk om de app in een demo-omgeving te testen. Voor meer informatie ga naar https://wocoapp.nl/.