Het voormalig belastingkantoor aan de Gerbrandystraat in Utrecht zal worden gesloopt. Koopmans Bouwgroep B.V gaat hier meerdere appartementencomplexen bouwen met huurappartementen.

Openbare inschrijving

Reeds in 2014 had de ontwikkelaar het belastingkantoor bemachtigd via een openbare inschrijving. Afgelopen 20 december is het pand officieel overgedragen. Om woningen te mogen ontwikkelen moest de bestemming van het pand wijzigen. Utrecht is al langer bezig om het overschot aan kantoren aan te pakken. Nadat de plannen waren ingediend is een bestemmingsplanprocedure uitgevoerd waarbij de weg vrij was voor woningen.

487 huurappartementen

De drie appartementencomplexen die worden gebouwd zullen 487 woningen opleveren. Hiervan zijn er 200 bestemd voor studenten. Deze ‘studentenstudio’s’ hebben een oppervlakte van 21 vierkante meter. De drie complexen zullen in de vorm van een driehoek worden gebouwd. Hiertussen wordt een verhoogd leefdek gerealiseerd met daaronder de parkeerplaatsen. De complexen worden gebouwd door Koopmans en Bouwbedrijf Wessels Rijssen. Het ontwerp is van Van der Linde Architecten uit Deventer.

Belastingkantoor Nijmegen

De overheid is op steeds meer plaatsen bezig om o.a. politiebureau’s en belastingkantoren te verkopen. Zo wordt in Nijmegen het voormalig belastingkantoor gebruikt om studenten en asielzoekers te huisvesten. Dit voormalig kantoorgebouw heeft 9 etages en een uitstekende bereikbaarheid door de ligging direct bij het Centraal Station.