Transformatie eerste verdieping Salamander in Odijk

In de gemeente Bunnik is een grote vraag naar huurwoningen en zeker naar gelijkvloerse woningen. De vijf vrijgekomen klaslokalen aan de Salamander in Odijk bleken hiervoor zeer geschikt. De gemeente Bunnik en LEKSTEDEwonen hebben een plan ontwikkeld om deze schoollokalen te transformeren naar vijf huurappartementen. De verbouwing is in volle gang en donderdag 7 oktober start de verhuur.

Omvorming naar appartementen

De klaslokalen op de eerste verdieping van ‘Het Palet’ stonden al geruime tijd leeg. Deze ruimtes worden daarom aangepast naar het gebruik waarvoor ze oorspronkelijk waren bedoeld, namelijk woonruimte. De indeling van de ‘nieuwe’ appartementen (plattegrond) wordt hetzelfde als de bovenliggende koopappartementen. In de zomervakantie is Bouwbedrijf vd Tol in opdracht van LEKSTEDEwonen begonnen met de verbouwing.

Partners in huisvesting

Jocko Rensen (Wethouder gemeente Bunnik): “We hebben huisvesting nodig voor speciale doelgroepen, zoals mensen die extra zorg en aandacht nodig hebben. Het is de hoogste tijd dat we deze vijf appartementen nu daarvoor kunnen inzetten. In het organiseren van huisvesting voor deze groep mensen is LEKSTEDEwonen voor de gemeente een belangrijke partner.”
“De gemeente Bunnik heeft zelf actie ondernomen om een nieuwe bestemming te geven aan de leegstaande lokalen, namelijk wonen. Vanuit deze actieve instelling zijn we overeengekomen dat LEKSTEDEwonen de lokalen overneemt. Wij geven graag samen met de gemeente en andere partners verdere invulling aan de grote vraag naar huurwoningen, aldus Ed de Groot (Directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen).”

Royale appartementen

Er komen vier driekamerappartementen en één vierkamerappartement. De woonoppervlakten variëren van 117 tot en met 131 m2. Ieder appartement beschikt over een ruime entree, lichte woonkamer met open keuken, twee of drie slaapkamers, badkamer (met hangend toilet, wastafel en douchehoek), inpandige berging en een balkon (10 m2) of dakterras (40 m2). De huurprijzen
liggen tussen € 678 en € 993,- per maand (dit is exclusief servicekosten). Naar verwachting worden de vijf appartementen december 2021 opgeleverd.

Verhuur en toewijzing

De gemeente en LEKSTEDEwonen hebben afspraken gemaakt om een aantal appartementen met voorrang toe te wijzen aan mensen met een zorgvraag. Ofwel, aan mensen die de meeste behoefte hebben aan een gelijkvloerse woning die bereikbaar is met een lift. Bij drie appartementen worden de kandidaten daarom voorgedragen door de gemeente Bunnik. Deze kandidaten worden hiervoor
benaderd door het Centrum voor Elkaar.

Twee appartementen worden door LEKSTEDEwonen verhuurd en geadverteerd op WoningNet. Bij toewijzing krijgen 65-plussers en inwoners van de gemeente Bunnik voorrang op andere woningzoekenden. Belangstellenden kunnen van donderdag 7 tot en met maandag 18 oktober reageren op de twee huurappartementen. De verhuurbrochure met praktische informatie en de plattegronden is te downloaden op www.lekstedewonen.nl.