Tijdens de Interclean vakbeurs voor schoonmaak is SystemONE verkozen tot winnaar in de categorie E-cleaning. Het bedrijf Vermop heeft met de SystemONE een systeem ontwikkelt waarmee handmatige schoonmaakmiddelen worden gekoppeld aan een digitale module. Hiermee kunnen bijvoorbeeld zwabbers, bezems of trolly’s direct gegevens meten en registeren.

Besparing

Het registreren van activiteiten kan worden gebruikt in combinatie met een andere tool die Vermop aanbied. Het scannen van ruimtes die worden schoongemaakt. Hierdoor kan de verkregen data van de schoonmaakmiddelen worden geanalyseerd. Op basis daarvan kan de effectiviteit worden beoordeeld maar kan bijvoorbeeld ook een besparing van waterverbruik of schoonmaakmiddelen worden gerealiseerd.

Volgens de Jury is het een mooi voorbeeld van de wijze waarop schoonmaaktaken in hoger aanzien komen te staan bij de facilitair manager.

Sensoren

De schoonmaakmiddelen bevatten diverse sensoren die continue informatie sturen naar het digitale systeem. Schoonmakers krijgen een digitale takenkaart waarop ze kunnen zien wat er moet gebeuren. Door het systeem kunnen opdrachtgever en leidinggevende eenvoudig de effectiviteit beoordelen en waar nodig het proces aanpassen.