Woningcorporatie SallandWonen heeft een onderzoek ingesteld naar de kwaliteit van de bouw en serviceafhandeling van Slokker Innovate. Dit meldt de woningcorporatie op haar website. Aanleiding zijn een grote stroom aan klachten. Deze zijn afkomstig van tientallen bewoners van Spaarhuis-woningen die zijn gebouwd door het Zweewoldse bouwbedrijf.

De Stentor heeft diverse bewoners gesproken met klachten die variëren van klemmende deuren tot lekkages en forse scheuren. SallandWonen is voornemens om 20 kant en klare woningen van Slokker Innovate af te nemen. Deze worden gebouwd in Broekland, Raalte, Heeten en Olst.

Naast de bouwgerelateerde problemen zouden er bij sommige woningen ook twijfels over de duurzaamheid. In Ede zouden 21 woningen niet voldoen aan de wettelijke EPC-norm.  De toezichthouder omgevingsdienst De Vallei heeft naar de Stentor bevestigd dat er een handhavingsprocedure is opgestart.

SallandWonen gaat nu onderzoeken of de twijfels over de bouwkwaliteit en serviceafhandeling van Slokker Innovate terecht zijn.  Het resultaat van dit onderzoek wordt meegenomen in het besluit om definitief met Slokker Innovate in zee gaan.