Op de vakbeurs Provada is onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de bouw van 180 sociale huurwoningen in het TudorPark gelegen in Hoofddorp. Ontwikkelaar van Wijnen en woningcorporatie Ymere gaan dit project samen ontwikkelen en realiseren in nauwe samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer.

Betaalbaar wonen

De bouw van 180 sociale huurwoningen worden onderdeel van het TudorPark in Hoofddorp en gaan zorgen voor groter aanbod van betaalbare huurwoningen in de wijk. “Onze huurders wonen er graag. Daarom ben ik ook blij dat van alle huizen in TudorPark straks 30 procent een betaalbare sociale huurwoning is. De vraag naar dit soort woningen is groot in Haarlemmermeer. We bouwen ze in dezelfde kenmerkende Tudor-bouwstijl”, volgens Monique Kwaak, ontwikkelingsmanager bij Ymere. Annemarie Jol, directeur klant en markt bij Van Wijnen geeft aan trots te zijn een bijdrage te kunnen leveren aan het terugdringen van het woningtekort in de sociale woningvoorraad in de Metropool Regio Amsterdam, en dit met onderscheidende en aansprekende architectuur.

Het TudorPark project

De wijk TudorPark ligt tussen de Bennebroekerweg en de Toolenburgerplas in Hoofddorp-Zuid. In TudorPark worden circa 1200 nieuwbouwwoningen gebouwd, geïnspireerd op de Engelse tudorstijl die verschillen in type, grootte en uitstraling. In de periode 1486 tot 1604 is deze stijl ontstaan tijdens de heerschappij van het vorstenhuis Tudor. Kenmerkend voor deze stijl zijn bakstenen met warme kleuren, lange schoorstenen, steile daken met vlakke dakpannen, ramen met roede-verdeling en houten vakwerk. De architectenbureaus Heren 5, Dittmar architecten en Bedaux De Brouwer, en de landschapsarchitecten van Loos van Vliet hebben zich gebogen over het schetsontwerp.  Het project is een mix van koop -en huurwoningen zowel sociale huur als vrije sector. Naast de gemeente Haarlemmermeer en woningcorporatie Ymere is ook Dura Vermeer partner van het TudorPark project.