De organisatie van onder meer Vakbeurs Energie, lanceert ‘Industrial Heat & Power’, een zakelijke beurs specifiek voor professionals betrokken bij de industriële energievoorziening en -transitie. Het evenement vindt plaats gelijktijdig en in co-locatie met Vakbeurs Energie en de beurs Ecomobiel, op 9, 10 en 11 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch.

Nederland moet in 2030 49 procent minder broeikasgassen uitstoten om aan het Klimaatakkoord te voldoen. Het aandeel dat de industrie momenteel in CO2-uitstoot voor z’n rekening neemt, bedraagt ruim 40%, waarvan 78% afkomstig is van de zware industrie. De sector, die een belangrijke aanjager is van welvaart, staat dus voor een grote opgave.

Net als Vakbeurs Energie dit jaar, heeft de eerste editie van Industrial Heat & Power als thema ‘Samen Werken in Transitie’. Industrial Heat & Power gaat vergezeld van een geheel zelfstandige inhoudelijke beursprogrammering, bestaande uit symposia, seminars en workshops in samenwerking met brancheverenigingen en bedrijfsleven.

Organisatie

De vakbeurs Industrial Heat & Power wordt georganiseerd door 54events. Dit bureau is gespecialiseerd in live communicatie op het gebied van de energietransitie en verduurzaming.
Onder de slogan ‘Accelerating energy transition’ organiseert zij onder meer de beurzen Renovatie, Monument, Vakbeurs Energie, Ecomobiel en Industrial Heat & Power en diverse congressen waaronder de Energy Storage Day en de Summit Energie & Utilities.