Een nieuwe mijlpaal voor het nieuwe dorp aan de Lek: de oplevering van de eerste huurappartementen in Hoef en Haag. Deze week ontvingen de nieuwe bewoners de sleutels van hun appartement in HET KANTEEL. Het appartementengebouw staat in Het Dorpshart en is gerealiseerd door ReinBouw BV. Met de oplevering van de 22 appartementen zorgt LEKSTEDEwonen voor een verdere uitbreiding met een
gedifferentieerd en betaalbaar woningaanbod in Hoef en Haag. Er reageerden 1.250 woningzoekenden en Mandy is een van de gelukkigen die er nu gaat wonen.

Het Dorpshart van Hoef en Haag

“Bij een nieuw dorp hoort een gevarieerd woningaanbod, zodat verschillende bewoners er met plezier én betaalbaar kunnen wonen. Van starters tot gezinnen, maar ook jongeren en 65- plussers. Met de oplevering van HET KANTEEL voegt LEKSTEDEwonen weer een nieuw woningtype toe aan Hoef en Haag”, aldus Ed de Groot (directeur-bestuurder). HET KANTEEL staat in de wijk ‘Het Dorpshart’ en de 22 twee- en driekamerappartementen hebben woonoppervlakten van 70 t/m 80 m2. De appartementen zijn ruim en licht, hebben een unieke indeling en een balkon of tuin. De appartementen zeer energiezuinig, voorzien van vloerwarming, een warmtepomp en aangesloten op zonnepanelen. Het gebouw is ontworpen door Weusten Liedenbaum Architecten en gerealiseerd door ReinBouw BV uit Dieren.

Op de bank genieten van mijn huis

Mandy is een van de nieuwe bewoners en de 30-jarige IJsselsteinse was blij verrast met de woningaanbieding. “Afgelopen jaren heb ik op van alles gereageerd, maar telkens werd ik het niet. Er zijn weinig woningen, als alleenstaande mag je niet op alles reageren of ik verdien net iets te veel, maar kopen kan ook niet. Ik was er wel klaar mee en toen kwam dit bericht. Het appartement is mooi en Hoef en Haag is gezellig. Ik zie mijzelf hier wel settelen. Ik kan niet wachten totdat ik op mijn bank zit om te genieten van mijn huis en dat het nu eindelijk is gelukt.”

Betaalbaar wonen voor iedereen

Met huurprijzen vanaf € 619,- zijn de appartementen bereikbaar voor verschillende huishoudens (1 t/m 3 personen) uit diverse inkomensgroepen. Hierdoor kunnen woningzoekenden met lagere inkomens er ook wonen en in combinatie met lage energiekosten zorgt dit voor betaalbare woonlasten. Ed de Groot: “Bij toewijzing van een aantal appartementen heeft LEKSTEDEwonen voorrang gegeven aan jongeren t/m  9 jaar, 65-plussers en lokaal woningzoekenden. Vanwege de grote vraag naar huurwoningen vinden wij het belangrijk dat verschillende doelgroepen comfortabel en betaalbaar kunnen wonen in wijken en buurten met een gemêleerde samenstelling. Ook in dit project is dat weer goed geslaagd.”