Het aantal bouwmarkten in Nederland is teruggelopen naar 275. Dit waren er tien jaar geleden nog 355. Ook andere winkels in het bouw- en woonsegment zijn teruggelopen in aantallen. Vooral het aantal verf- en behangwinkels is met 20% van de vestigingen sterk gedaald.

Omzet neemt toe

Hoewel het aantal fysieke zaken afneemt stijgt de omzet wel degelijk. De omzet van de bouwmarkten steeg in 2017 met bijna 6 procent ten opzichte van 2016. De sector profiteert van de oplevering in de woningmarkt. De online omzet van de bouwmarkten groeit ook stevig. Zo zou in 2017 de omzet van Intergamma online met bijna € 30 mln zijn gegroeid. Intergamma is de organisatie achter de doe-het-zelf-formules GAMMA en KARWEI.

Investeringen

Begin februari maakte Intergamma bekend dat ze 156 Gamma- en Karwei-bouwmarkten gingen overnemen van Van Neerbos. Ze willen de komende jaren meer dan 100 miljoen euro investeren in de bouwmarktformules. Hierbij wordt geïnvesteerd in uitbreiding en innovatie van het assortiment en het verder versterken van de onlineverkoop.