Ontwikkelaar IC Netherlands krijgt een flinke kapitaalinjectie waardoor het meer kan investeren in woningen voor studenten en ‘young professionals’. De ontwikkelaar / belegger heeft inmiddels vijf complexen operationeel waarvan vier voor studenten en één voor Young Professionals, allen in Amsterdam.

Forse groei aantal woonruimtes

In totaal worden op dit moment door IC Netherlands bijna 2000 personen gehuisvest. Dit aantal zal de komende jaren toenemen. In onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en enkele Brabantse steden zijn vijf complexen in aanbouw . Hierdoor worden in 2019 en 2020 minimaal 1.300 woningen aan de portefeuille toegevoegd.

Ambitie

Naast de ontwikkeling van woningen richt de belegger, ontwikkelaar en exploitant zich ook op complete gebiedsontwikkeling. Dit doen ze nu met Hyde Park Hoofddorp, waar een bestaand kantorenpark wordt getransformeerd tot een bruisend leef- en woongebied met bijna 4.000 woningen. De ambitie is om de portefeuille komende jaren te laten doorgroeien naar 10.000 woningen.

Behoefte

Volgens CEO Wouter van den Eijnden is er niet alleen in studentensteden behoefte aan betaalbare woonruimte voor studenten en young professionals: “We concentreerden ons op de grote acht universiteitssteden, maar breiden onze focus uit naar andere steden waar afgestudeerden zich vestigen en aan het werk gaan. Ook daar hebben starters in de huidige markt nauwelijks kans om een woning te bemachtigen.”