Woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem is op zoek naar huurders voor een zeer bijzondere huurwoning. Het gaat om een woning voor het project Museumwoningen. De woning dateert uit het jaar 1866. En de toekomstige huurder moet bereid zijn om de woning in te richten en te bewonen zoals in de betreffende jaren gebruikelijk was.

Het is een woning met een woonkamer met halfopen keuken, een badkamer met toilet en een slaapkamer op de eerste verdieping. De woning beschikt over een tuintje. Tien keer per jaar is de woning open voor een rondleiding. Tijdens deze open dagen vertelt de huurder over de geschiedenis van de woning en de buurt en neemt zo bezoekers even helemaal terug in de tijd.

Ter inspiratie krijgt de nieuwe huurder krijgt een jaar lidmaatschap ‘Vrienden van het Openluchtmuseum’. Hiermee heeft hij/zij gratis toegang tot het Nederlands  Openluchtmuseum en kan in de bibliotheek van het museum alle nuttige informatie verzamelen.

Volkshuisvesting Arnhem heeft 9 museumwoningen waar maandelijks bezoekers worden toegelaten. Het project is bedoeld om erfgoed te koesteren én open te stellen voor publiek. De corporatie wil van elk decennium een museumwoning kunnen tonen.

De netto huurprijs bedraagt € 363,53 (exclusief € 1,40 servicekosten). reageren kan nog tot 15 april 2018.