Het Zweedse balkonspecialist Balco introduceert een financieringsoplossing voor Verenigingen van Eigenaren in Nederland voor het renoveren en herstellen van balkons. De looptijd varieert van 15 tot 30 jaar.

Afgekeurde balkons en galerijen

Veel VvE’s zijn sinds binnenkort geconfronteerd geweest met het nieuws dat de balkons en/of galerijen niet aan de huidige veiligheidsnormen voldoen. ‘Veel van deze gebouwen zijn goed onderhouden, maar men heeft met deze onverwachts situatie geen rekening gehouden. Er is geen geld gereserveerd voor een renovatie. Balco levert een totaaloplossing voor het ontwerpen, produceren en monteren van nieuwe balkons, en nu met een financiering’ vertelt Richard Matchett, Algemeen Directeur van Balco Balkonsystemen BV.

‘Balco is al 30 jaar de specialist op het gebied van balkonrenovaties in Scandinavië, waar het financieren van dit soort projecten voor VvE’s vrij normaal is’ vertelt Richard Matchett. ‘Een stabiel en financiële gezond VvE met een gebalanceerde meer jaren onderhoudsplan (MJOP), de juiste besluitvorming en prima betalingsgedrag beschouwt Balco als een laag-risico debiteur. De Balco financiering is niet afhankelijk van garantiedekking door derde partijen’.

De juridische en contractuele aspecten van deze innovatieve oplossing zijn in samenwerking met onroerend goedrecht specialist Van Till Advocaten, Amsterdam ontwikkeld.

Verduurzaming

In Nederland zijn binnen nu en een aantal jaren duizenden flatgebouwen aan renovatie toe. Daarbij neemt de behoefte aan verhoogde wooncomfort, meer woonruimte en verduurzaming toe. Het renoveren, vergroten en beglazen van balkons neemt een steeds grotere rol in deze ontwikkelingen. Echter hebben weinig VvE’s de financiële middelen om zulke renovaties uit te voeren. Met het aanbieden van een financiering over 30 jaar wordt het renoveren en verbeteren van balkons voor VvE’s direct haalbaar.

Het plaatsen van een Balco balkonbeglazing op uitkragende balkons, of in de vorm van een ‘tweede-huid’ gevel bij galerijflats isoleert de gevel, vermindert koudebruggen en levert besparingen van 20-25% op stookkosten op. Daarnaast zijn er mogelijkheden om zonnepanelen in de Balco balkonbeglazingen te integreren. De Balco financiering biedt VvE’s de kans om van deze voordelen direct te genieten met een beperkte inleg en gering maandelijks bedrag.

Meer info: www.balco.nl