Op 27 januari jl. hebben Trebbe en BPD (Bouwfonds Property Development) het hoogste punt bereikt van het appartementencomplex Extravert in Almere. Een mijlpaal die digitaal samen met de toekomstige bewoners en wethouder Marieke Veeningen werd gevierd. Extravert biedt straks plaats aan 73 comfortabele nieuwbouwappartementen. Met Extravert wordt invulling gegeven aan de toenemende vraag naar duurzame koopappartementen.

Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe: “Voor ons is Extravert ook een hoogte punt omdat het een duurzame, groene afronding is van een mooie gebiedsontwikkeling. In dit gebied hebben we al meerdere gebouwen gerealiseerd voor GoedeStede. Extravert hebben we samen met BPD ontwikkeld. Deze koopappartementen dragen eraan bij dat dit gebied een leefomgeving voor iedereen wordt.”

Dick Boekhout, senior ontwikkelingsmanager bij BPD: “De woningbehoefte in Nederland is groot. Echter is dit niet alleen in aantallen uit te drukken, maar ook in kwaliteit van woning en leefomgeving in relatie tot aanwezigheid van voorzieningen en werkgelegenheid. De projectlocatie van Extravert nabij station Almere Buiten was het ideale uitgangspunt voor een integrale aanpak met het oog op kwaliteit, leefbaarheid en duurzaamheid. Dit is niet alleen terug te zien in het ontwerp van het gebouw maar ook in het aantal geïnteresseerde voor..

Wethouder Maaike Veeningen, gemeente Almere: “Groen en duurzaamheid zijn voor Almere een belangrijk thema. Met de ontwikkeling van dit duurzame appartementencomplex hebben Trebbe en Bouwfonds Property Development laten zien dat zij niet alleen duurzaamheid in woord belijden maar ook in staat zijn dit toe te passen op een geslaagde manier. Het gebouw doet haar naam Extravert eer aan.”

 

Over het ontwerp

Extravert verrijst in Almere Buiten naast het Meridiaanpark, het groenste stukje Almere. Inbo Architecten tekende voor het bijzondere ontwerp. Het metselwerk van groene steen in de plint van het gebouw versterkt het natuurgevoel. Er zijn plantenbakken voor de bomen op de eerste verdieping in de architectuur verwerkt. Twee volumes van groen metselwerk flankeren de entree. Zij monden uit in plantenbakken met bomen voor het dakterras van het penthouse. De balkons van alle hoekwoningen hebben een grote plantenbak voor lage beplanting en struiken. Klimplanten zorgen voor een weelderige begroeiing van de gevel. In het gebouw is ook een irrigatiesysteem opgenomen voor de groenvoorziening.

Over de appartementen

Het gebouw bestaat uit elf en vijf bouwlagen en biedt ruimte aan 73 appartementen bestemd voor de verkoop. Van appartementen met een vloeroppervlak variërend tussen de 40 m2 en 90 m2 én een penthouse van maar liefst 130 m2 biedt dit complex voor elk wat wils. Alle appartementen beschikken over een eigen parkeerplaats. De appartementen beschikken allemaal over energielabel A doordat deze goed geïsoleerd zijn, voorzien zijn van een warmtepomp en de pv-panelen op het dak. De warmtevoorziening van de appartementen wordt geleverd via een ESCo, waarbij kopers een warmtepomp leasen en daarmee ontzorgd zijn van onderhoud aan de installaties.

Over de ontwikkeling en de bouw

Trebbe en BPD ontwikkelden samen het appartementencomplex. Juli 2019 gingen de appartementen in verkoop, een half jaar later waren alle appartementen verkocht. De bouw is begin april 2020 gestart, naar verwachting wordt het laatste appartement rond de zomer van 2021 opgeleverd.