Steeds meer mensen gaan over tot aanschaf van een een deurbelcamera. Deze heeft een aantal voordelen waardoor het interessant is om deze te kopen:

Beveiliging: Een van de grootste voordelen van een deurbelcamera is dat het uw huis beter beveiligt. De camera geeft u de mogelijkheid om te zien wie er aan de deur is voordat u de deur opent. Hierdoor kunt u zich beschermen tegen indringers of verdachte personen.

Convenience: Een deurbelcamera maakt het gemakkelijker om te weten wie er aan de deur is, zelfs als u niet thuis bent. Veel deurbelcamera’s zijn voorzien van een microfoon en luidspreker, zodat u met bezoekers kunt praten zonder de deur open te doen.

Monitoring: een deurbelcamera geeft u de mogelijkheid om uw huis te monitoren wanneer u niet thuis bent. Veel camera’s zijn voorzien van een app, waarmee u op afstand live beelden kunt bekijken en opgenomen beelden kunt bekijken.

Inzicht in verkeer: een deurbelcamera kan ook inzicht geven in het verkeer voor uw huis, het kan u helpen om de activiteiten bij uw huis in de gaten te houden en eventuele problemen snel op te lossen.

Eenheid met andere apparaten: Er zijn deurbelcamera’s die kunnen worden gekoppeld aan andere smart home-apparaten, zoals verlichting, thermostaten, enz. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld uw verlichting automatisch inschakelen wanneer iemand aanbelt.

Optie voor opslag: Sommige camera’s geven ook de optie om beelden op te slaan in de cloud of een lokale server, wat uitkomst kan bieden voor bewijs verzamelen bij inbraak of een vermoedelijke verdachte situatie.

Houdt er wel rekening mee dat een deurbelcamera ook de verantwoordelijkheid met zich mee brengt om de privacy van bezoekers te beschermen.