De BouwBeurs wordt gehouden van 4 tot en met 8 februari 2019 in de Jaarbeurs Utrecht. Het thema aankomend jaar: Tijd om de krachten te bundelen.

De BouwBeurs

De internationale BouwBeurs is de tweejaarlijkse ontmoetingsplaats waar bouwend Nederland bij elkaar komt. Middels het thema ‘Tijd om de krachten te bundelen’ zal de BouwBeurs 2019 zich focussen op de samenwerking tussen de verschillende partijen in de bouw. Marian Verheij, onlangs aangetreden als de nieuwe Brand manager van BouwBeurs: “In een hoog tempo verandert de markt onder invloed van complexe vraagstukken. Denk aan een gasloos Nederland, maar ook aan grote woningtekorten. Dit vraagt nieuwe antwoorden en nieuwe vormen van samenwerking. De complexiteit is zo groot dat bundeling van krachten hard nodig is. Dat vertalen we op de BouwBeurs.”

Zien, doen en ervaren

Er zal tijdens deze beurs daarom een grote focus liggen op de digitalisering van het bouwproces, renovatie, energietransitie / energie neutraal bouwen, circulair bouwen en personeel & veiligheid. Marian Verheij: “In al deze thema’s speelt de bouw een cruciale rol. Er gebeurt zo enorm veel, BouwBeurs is de exponent van die ontwikkelingen. We brengen ze in beeld en clusteren ze. Op verschillende manieren komen ze straks terug op de beursvloer. Hierbij wordt vooral gelet op het zelf zien, doen en ervaren. Bijvoorbeeld op een van de vakpleinen.”

Een nieuwe doelgroep

Op de beurs in 2019 wordt er een nieuw programma geïntroduceerd: Bouwbeurs R&D. Dit programma heeft de focus op innovatie en richt zich op architecten, bouwkundig ingenieurs en andere geïnteresseerde in de bouw. Het programma is tot stand gekomen naar intensief overleg met de nieuwe doelgroep. Martijn Carlier, bij Jaarbeurs verantwoordelijk voor het nieuwe initiatief: “Wij willen architecten en bouwkundigen helpen om meer uit hun beursbezoek te halen. Met het programma BouwBeurs R&D bieden we een handig startpunt om thema’s te verkennen, vakgenoten te ontmoeten en een eigen route over de beursvloer uit te stippelen.” Lees hier meer over het R&D programma.

Meer aanmeldingen

Marian Verheij: “We hebben veel aanmeldingen. We zien dat bedrijven die eerder afhaakten aangeven weer van de partij te willen zijn. We zien dit als een compliment, met onze invalshoek raken we een gevoelige snaar. Men wil erbij zijn.” Voor meer informatie over de BouwBeurs 2019 ga naar: https://www.bouwbeurslive.nl/