In Blok 25 moet iedereen kunnen wonen. Dat is de visie van alle partners die betrokken zijn bij het project. Blok 25 is gelegen in de Helmondse wijk Brandvoort. Naast woningcorporatie WoCom zijn ook 3 Helmondse maatschappelijke organisaties betrokken.

Bijzondere diversiteit

Er zijn 60 wooneenheden beschikbaar in Blok 25. Van deze woningen worden er 22 beschikbaar voor sociale huurders. De overige eenheden worden beschikbaar voor mensen die wat meer zorg of aandacht nodig hebben. De Oudervereniging Stichting Samengaan (OSS) gaat in 15 van haar woningen jongvolwassen met een autisme spectrum stoornis plaatsen. Zorginstelling ORO neemt achttien woonzorgappartementen en een groepswoning in gebruik voor de huisvesting van mensen met een lichte geestelijke beperking. In 4 groepswoningen komen 28 ouderen met een lichte vorm van dementie. De ouderen vallen onder Zorginstelling ORO.

Complimenten Blok 25

Directeur van WoCom Mirjam Kräwinkel spreekt met lof over de bouwvakkers en het bijzondere metselwerk van Blok 25. “Dit project, met al zijn detailleringen vraagt veel van de vaardigheden van deze vakmensen”. “En de mensen van bouwbedrijf Peter Peters hebben hier in weer en wind doorgewerkt, alle weersomstandigheden zijn tijdens de bouw voorbijgekomen”.

Blijheid en trots

Ongeveer 100 aanwezigen vierden het feit dat het hoogste punt van de bouw is bereikt. Wijkmanager Nicole de Vries van ORO interviewde een toekomstige bewoner, die na meer dan 33 jaar een nieuwe woning gaat betrekken. Hoe ze dat vindt? ‘Leuk!’ En waar ze naar uit kijkt? ‘De toekomst!’. Secretaris Joost van Laarhoven (OSS) geeft aan de kinderen niet kunnen wachten.

Helmond als voorbeeld

Ton Borghs van de Zorgboog: “Ons streven is dat mensen die zorg behoeven kunnen wonen en recreëren in een wijk, midden in de samenleving. Daar is dit het perfecte voorbeeld van”.

Wethouder Gaby van den Waardenburg benadrukte het belang van inclusiviteit. “‘Een project als Blok 25 past perfect in een wijk als Brandevoort. Op verschillende plekken in het land wordt de architectuur van deze prachtige Helmondse wijk al als voorbeeld gezien. Laat dit project straks ook maar als voorbeeld dienen voor anderen”.

Lees ook: Behoefte aan nieuw woonconcept voor ouderen