Vanaf 1 januari doen 7 bedrijven alle grotere en gespecialiseerde onderhouds- en reparatieklussen bij huurders van Domesta. Zij krijgen van Domesta de ruimte om dat naar eigen inzicht aan te pakken. Zo kunnen ze hun deskundigheid volledig inzetten. Domesta toetst alleen of het resultaat van het onderhoud en de reparaties aan de afgesproken eisen voldoet. Belangrijkste eis is daarbij de tevredenheid van de huurders.

Voordelen langere samenwerking

Het gaat om een langdurige samenwerking van in eerste instantie 5 jaar, maar de bedoeling is langer. Zo leren de bedrijven de huizen, de huurders, maar ook elkaar steeds beter kennen. Mede daardoor gaan ze steeds meer samenwerken. Ook kunnen de bedrijven door de lange looptijd de werkzaamheden beter plannen en hebben ze meer ruimte voor innovaties.

Domesta verwacht dat het onderhoud op deze manier efficiënter en prettiger zal worden voor de huurders.

De werkzaamheden die Domesta vanaf 1 januari op deze manier uitbesteedt zijn:
– Onderhoud aan de buitenkant van het huis. Denk bijvoorbeeld aan het schilderwerk, de sloten, kozijnen, dakpannen en voegen.
De bedrijven Boekema, Onderpand en Van der Geest Vastgoedonderhoud worden hiervoor verantwoordelijk.
– Verwarming en ventilatie. Dit bestaat uit het onderhoud aan en de reparaties van Cv-installaties, warmtepompen en mechanische ventilatie.
Breman, Langeland-Borgman en Airhome zijn hiervoor aan zet.
– Reparaties en renovaties bij verhuizingen of op verzoek van huurders (keukens,badkamers, toiletten).
De bouwbedrijven Buursema en Boekema doen deze werkzaamheden.
Kleinere klussen blijven de vakmannen van Domesta zelf oppakken.

Spannend

Samen worden deze bedrijven er dus verantwoordelijk voor dat de Domesta-huizen er goed bij staan en de installaties goed werken. Natuurlijk voelt het voor Domesta ook wel spannend om de bal zo uit handen te geven. Maar de corporatie heeft er alle vertrouwen in dat iedereen hier uiteindelijk bij gebaat is. Als het Domesta en de huurders goed bevalt, gaat de corporatie bij meer werkzaamheden op deze manier samenwerken.