BAM Wonen en LEKSTEDEwonen hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van 39 sociale huurwoningen in de vierde fase van Het Dorpshart van Hoef en Haag nabij Vianen.

Ed de Groot, directeur-bestuurder bij LEKSTEDEwonen en Tom Jongen, directeur Zuidwest, Utrecht & Noordoost bij BAM Wonen, hebben hiervoor de overeenkomst ondertekend. Het is het vierde project dat BAM Wonen voor LEKSTEDEwonen in Hoef en Haag realiseert.

Hoef en Haag is een ontwikkeling is van Gebiedsontwikkelaar AM en BPD. In de afgelopen vier jaar is het gegroeid tot een dorp van ruim 850 woningen. In totaal worden er 1.800 woningen gebouwd, waarvan 360 sociale huurwoningen voor LEKSTEDEwonen. Hoef en Haag voorziet daarmee in de grote (regionale) vraag naar huur- en koopwoningen.

De 39 woningen zijn afkomstig uit de BAM Wooncollectie en worden uitgevoerd in Oud Hollandse architectuurstijl. De vierkamerwoningen zijn goed geïsoleerd, gasloos en voorzien van zonnepanelen en een lucht-waterwarmtepomp met vloerverwarming. Het toegepaste hout is voorzien van een FSC-keurmerk.

Ed de Groot, directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen: “Gezien de grote vraag naar betaalbare huurwoningen zijn we blij dat binnenkort de bouw van een volgende serie woningen van start gaat. De woningen uit de BAM Wooncollectie zijn voor ons kwalitatief hoogwaardige woningen.”

Tom Jongen, directeur Zuidwest, Utrecht & Noordoost bij BAM Wonen: “We zijn blij dat met de ondertekening van deze overeenkomst er straks betaalbare en comfortabele woningen aan de portefeuille van LEKSTEDEwonen kunnen worden toegevoegd. We zijn er ook trots op dat dit het vierde project is dat we samen met LEKSTEDEwonen in Hoef en Haag realiseren.”

artist impression
Artist Impressions huurwoningen Het Dorpshart

De bouw van de 39 sociale huurwoningen wordt gecombineerd met de bouw van de 91 koopwoningen in fase vier van Het Dorpshart. De bouw start naar verwachting in september van dit jaar en in januari 2022 start LEKSTEDEwonen met de verhuur van de woningen. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en de start verhuur kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de nieuwsbrief Hoef en Haag op www.lekstedewonen.nl.