metaalgeneraalMetaalgeneraal, uw leverancier van traanplaat, RVS plaat of aluminium plaat op maat.

Metalen hebben zeer veel toepassingen en komen we overal tegen. De Metaalgeneraal levert diverse soorten metalen op maat.

Er een aantal metalen die door hun specifieke kenmerken vaak worden gebruikt:

  • Aluminium
  • RVS
  • Traanplaat

Aluminium platen

Aluminium platen worden vaak gebruikt als er behoefte is aan een stevig en licht materiaal. Aluminium roest niet en kan redelijk eenvoudig worden gekant of gebogen. Metaalgeneraal levert aluminium platen op maat. Ze kunnen eventueel van een zetting worden voorzien. Het beschermen van een kolom of een deur met een aluminium plaat is daardoor een fluitje van een cent.

RVS platen

In sommige gevallen is RVS (roest vast staal) beter om te gebruiken. RVS platen zien er goed uit en zijn ook erg glad. Ze worden vaak gebruikt in winkels of keukens. Bijvoorbeeld als achterwand achter een gasfornuis. RVS is verkrijgbaar in standaard kwaliteit of in geborstelde uitvoering. Ook voor RVS platen geldt bij de Metaalgeneraal dat deze op maat kan worden geleverd. Eventueel ook een hoek gekant.

Traanplaat

Aluminium traanplaat heeft het kenmerk dat er kleine uitstulpingen op de plaat zijn aangebracht. Hierdoor wordt de plaat vaak gebruikt op plekken waar je beter niet kunt uitglijden, zoals een trap. De tranen op de traanplaat maken de relatief lichte plaat ook veel steviger. Traanplaat wordt daarom ook vaak gebruikt op plaatsen waar vandalismebestendigheid belangrijk is. Traanplaat kan bij traanplaatwinkel worden besteld op maat. Het is ook mogelijk om de tranenplaat met een hoek te bestellen.